друкувати


Штрафів за вчасно не подані податкові накладні не буде

3 липня 2017, 12:59

Міністерство фінансів має намір звільнити від штрафів платників податків, які не подали податкові накладні через хакерську атаку. Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства, передають Українські Новини.

«Вірус негативно вплинув на можливість платників податків виконувати свої обов'язки. За нашою інформацією, найбільш болісною і масовою виявилася проблема реєстрації податкових накладних, виписаних з 1 до 15 червня», –повідомляє Мінфін.

За несвоєчасну реєстрацію податкових накладних передбачено штрафні санкції.

Ми розуміємо, що у випадку, якщо така реєстрація не відбулася через вірус, то провини платника в цьому немає. На жаль, чинний Податковий кодекс не передбачає норми, які б звільняли платника від відповідальності в такому випадку», – пояснюють у Мінфіні.

У зв'язку із цим Мінфін уже підготував проект змін у Податковий кодекс, що дозволяв би звільнення платників від штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, які були видані з 1 по 15 червня, і які будуть зареєстровані до 15 липня.

Мінфін вважає, що 2 тижні - достатній термін для реєстрації податкової накладної.

Очікується, що 4 липня проект закон буде представлений Кабінету Міністрів, а потім у Верховній Раді.

Розраховуємо, що Рада встигне за нього проголосувати до канікул. У цій ситуації Кабмін і Верховна Рада повинні бути зацікавлені мінімізувати негативні наслідки вірусу для бізнесу», – повідомили в Мінфіні.