друкувати


Трофімцева: 44 європейські директиви та регламенти треба запровадити до кінця року

1 липня 2017, 10:25

Запровадити 44 норми Європейського Союзу в аграрній галузі потрібно до кінця року. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час третього засідання Комітету асоціації Україна-ЄС, яке триває у Брюсселі повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За її словами, Європейський Союз є стратегічним партнером для України в галузі реформування української аграрної політики та імплементації європейських директив та регламентів в українське законодавство.

«Наразі у Верховній Раді України перебуває на розгляді низка законопроектів, а саме: про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують із харчовими продуктами, про безпечність та гігієну кормів, про інформацію споживачів щодо харчових продуктів, а також про основні принципи та вимоги органічного виробництва», – повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Заступник міністра додала, що такий об’єм роботи вимагає значних зусиль як з боку міністерства, так і допомоги з боку європейських, колег в рамках різних інструментів підтримки.

«Ми дуже вдячні нашим європейським колегам за активну підтримку вдосконалення української системи контролю в харчовій галузі України, а також у лісовій, рибній галузях та морської політики. Сподіваємось на подальшу активну співпрацю між нашими сторонами в заданих напрямках та на швидке просування євроінтеграційних законодавчих ініціатив у нашому парламенті», – підкреслила заступник міністра.

Згідно із повідомленням, українська та європейська сторони обговорили стан співпраці та наступні кроки в рамках реалізації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

«Сьогодні двостороння торгівля аграрною продукцією та продуктами харчування між Україною та Євросоюзом розвивається дуже стрімко. Лише за 4 місяці 2017 року товарообіг становив $2,450 млрд, з яких $1,753 млрд – це експорт української аграрної продукції. Але не менш важливою є для нас постійна спільна робота з ЄС в таких галузях як, наприклад, фітосанітарні та ветеринарні регулювання, політика в лісовій та рибній галузях», – зазначила Ольга Трофімцева.