друкувати


Кіровоградське віче фермерів написало антирейдерську резолюцію

30 червня 2017, 14:17

Фермерське віче у м. Кропивницькому підготувало резолюцію з переліком вимог до керівництва правоохоронних органів області та облради. Про це повідомляє власний кореспондент Kurkul.com з місця події.

Нагадаємо, що наразі триває зібрання фермерів, проти розгулу рейдерства в регіоні. Люди передали підготовлений документ органам місцевої влади та правоохоронцям. Підставою стала конфліктна ситуація в  с. Бережинка, де, за словами людей, відбувалася спроба рейдерського захоплення підприємства. Ситуація ускладнилася сутичкою з нацполіцією, яка, начебто, намагалася стати на бік рейдерів. Натомість начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко, коментуючи цю ситуацію пізніше, повідомив, що працівники нацполіції прибули до села Бережинка Кіровоградської області за викликом іншої сторони конфлікту, яка претендує на підприємство. 

«Напруга серед учасників мітингу дещо стихла. Наразі всі чекають реакції на резолюцію. На вході до обладміністрації стоїть поліція у повному екіпіруванні, представники батальйону «Донбас» та «Айдар». Депутатів Кіровоградської районної ради зрештою пропустили», — передає кореспондент з місця подій.

Що це за документ розповів один з учасників мітингу - народний депутат від Об'єднання «Самопоміч» Іван Мірошніченко, який брав участь у розробці цього документу та допомагає жителям с. Бережинка не допустити рейдерського захоплення аграрного підприємства.

«За результатами нашого сьогоднішнього мітингу, прийнято узгоджена з фермерами резолюція. У ній чіткі вимоги та термін виконання - 5 липня. Її передамо до обладміністрації, обласної прокуратури, для того щоб її почали виконувати. Наступного тижня в Києві зберемо постраждалих керівників підприємств, юристів і будемо працювати, щоб отримати практичний результат», — повідомив він.

За словами нардепа, люди вже близькі до точки неповернення, але її ще не перетнули, втім, стоять дуже близько.

Серед основних вимог резолюції:
- відставка прокурора Кіровоградської області Анатолія Коноваленка за бездіяльність;
- притягнути до кримінальної відповідальності та звільнити із займаних посад посадовців Нацполіції та Нацгвардії, винних у побитті селян та ветеранів АТО в с. Бережинка 27 червня;
- притягнути до відповідальності організаторів та виконавців «тітушок», причетних до чергової спроби рейдерського захоплення ТОВ «НИВА-2010» 26 червня 2017 року в с. Бережинка та інші.

Мірошніченко також додав, що він разом із колегами-депутатами підготували звернення та розіслали в НАБУ, ГПУ, Нацполіцію, САП (з відомими їм прикладами аграрного рейдерства) із проханням допомогти вирішити ці проблемні ситуації. Наразі таке звернення підписали депутати, які входять як до опозиційних парламентських сил, так і до коаліції. Підпис поставили О. Кулініч («Відродження»), М. Кучер та О. Домбровський (БПП), П. Костенко, О. Данченко та О. Сотник («Самопоміч»).