друкувати


Із 1 серпня почне працювати Угода про ЗВТ між Україною та Канадою

29 червня 2017, 12:14

Україна отримала урядову ноту від Канади про завершення усіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угодою про вільну торгівлю між двома країнами. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає Європейська Правда.

«Друзі, спішу повідомити: вільна торгівля між Україною і Канадою почнеться 1 серпня! У нас подвійне відчуття: фініш і старт – два в одному. Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Але це й початок набагато значимішого етапу: час наповнювати цю Угоду життям – контрактами, робочими місцями та інвестиціями», — написав він.

Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%.

Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи Угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на своїй сторінці у Facebook оприлюднив документ, отриманий від канадської сторони.