друкувати


Начальник Кіровоградської нацполіції: селян і ветеранів АТО «спакували» законно

29 червня 2017, 10:39

Працівників нацполіції до села Бережинка Кіровоградської області викликала інша сторона, яка претендує на агропідприємство «Нива-2010». Про це повідомив начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко, коментуючи ситуацію корпоративного конфлікту в селі Бережинка навколо агропідприємства «Нива-2010».

Нагадаємо, за даними очевидців, протистояння селян із так званими рейдерами переросло у сутичку ветеранів АТО (котрі приїхали захищати людей) з Нацполіцією області. Як  повідомив раніше у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com народний депутат (Об’єднання «Самопоміч») Іван  Мірошніченко, конфлікт розгорівся довкола майна агропідприємства «Нива 2010» і мешканці села звернулися до нього та ще кількох народних депутатів із проханням втрутитися і завадити рейдерам «віджати» підприємство.

«Щодо ситуації навколо сільгосппідприємства в с. Бережинка Кіровоградського району, учора, 27 червня, до поліції надійшло звернення від приватного підприємства. Заявник є другою стороною в наявному майновому конфлікті щодо права власності на товариство. Звернення стосувалося безпідставного перебування на території групи невідомих осіб. На місце пригоди виїхали працівники поліції. Як з'ясувалося, на місці дійсно перебували особи в камуфляжах та зі спецзасобами. З їхніх слів, ці громадяни на місці здійснювали охорону порядку», - повідомляє прес-служба поліції з посиланням на слова Кондрашенка.

Він підкреслив, що за законом правоохоронні функції не мають права здійснювати громадські формування, охоронні фірми та інші особи, які перебували на території сільгосппідприємства безпідставно.

«Цим людям працівники поліції запропонували залишити територію підприємства, а після їхньої категоричної відмови - громадян доправили до відділку поліції, де ідентифікували їхні особи та перевірили на наявність травматичної і холодної зброї у межах відкритого кримінального провадження», - викладає свою  версію того, що трапилося в Бережанці, він.

Нагадаємо, за словами людей, їх та ветеранів АТО спочатку побили,  а потім, не  показавши жодних документів та не висунувши жодних обвинувачень,  посадили до машин  і повезли  у невідомому напрямку.

За словами начальника обласної поліції, якщо «у ході перевірки буде встановлено, що хтось із поліцейських допустив перевищення службових повноважень, їхнім діям буде надано правову оцінку».

«Ми наголошуємо на тому, що працівники поліції, відповідно до своїх повноважень, жодним чином не втручаються у майновий спір між двома власниками. Усі ці питання повинні вирішуватися виключно у судовому порядку. На протиправні дії з боку «прихильників» обох сторін конфлікту поліцейські готові реагувати жорстко і в рамках закону», - наголосив Сергій Кондрашенко.

Наразі, за його словами, громадську безпеку і порядок на території населеного пункту охороняють працівники поліціїта військовослужбовці Нацгвардії України. А він сам прибуде до села Бережинка для роз'яснення позиції щодо ролі поліції у врегулюванні цього інциденту.