друкувати


Дострокового засідання Ради для відставки Яценюка може і не бути

8 березня 2016, 15:15

У народних депутатів поки немає інформації про проведення позачергового засідання Верховної Ради, на якому могла б бути вирішена доля чинного уряду.

Про це «Стране» повідомили кілька співрозмовників в різних фракціях, а також з числа позафракційних депутатів.

"Засідання не буде", - сказав народний депутат Борислав Береза ​​(позафракційний). Таку ж відповідь дав народний депутат Олексій Рябчин ( "Батьківщина"). Про те ж говорить і Єгор Фірсов (БПП): "Упевнений що засідання не буде".

Нагадаємо, на проведення 9 березня позачергового засідання Верховної Ради наполягав лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Ми могли б відновити роботу коаліції, створити новий уряд, прийняти план його першочергових кроків, проголосувати євроінтеграційний закон, заспівати гімн, покласти квіти до пам'ятника Шевченку і повірити в те, що Україна отримала новий імпульс для руху вперед», - заявив глава фракції БПП минулого тижня.

Крім того, ряд депутатів Ради заявили про можливу відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і старті процесу формування нового уряду на чолі нинішнім міністром фінансів Наталією Яресько.

Також колишній посол США в Україні Стівен Пайфер проанонсував нове призначення Яресько на своїй сторінці в Твіттері.