друкувати


Кіровоградський конфлікт селян із рейдерами переріс у сутичку учасників АТО з Нацполіцією

28 червня 2017, 11:18

Корпоративний конфлікт у с. Бережинка Кіровоградської області довкола агропідприємства «Нива–2010» отримав продовження. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, вчора про спробу рейдерського захоплення цього господарства в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com повідомив народний депутат від об’єднання «Самопомочі» Іван Мірошніченко. 

Після того, як селяни в понеділок відбили атаку «тітушок», у ніч із 27 на 28 червня стався ще один інцидент. Поліція затримала кілька десятків ветеранів АТО, зокрема й одного з командирів батальйону «Донбас» Анатолія Віногродського, які допомагали мешканцям села уникнути рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства. Про це повідомив ветеран батальйону «Донбас» та власник охоронного підприємства Євген Шевченко на своїй сторінці у ФБ.

«Рейдери з охоронної компанії «Борисфен» (місто Дніпро), яку контролює народний депутат від «Народного фронту» Юрій Береза, у кількості 50 чоловік спробували захопити головний офіс підприємства, та повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом 2-х (!!!) годин. Приїхали вже по факту, коли селяни самотужки розбили ущент «тітушок» і 31 особу затримали власноруч», – пише він на своїй сторінці у ФБ.

Після цього, за словами Шевченка, власник викликав фермера на допит у прокуратуру, під час якого йому стало зле і він був госпіталізований із серцевим нападом. Водночас, продовжує він, у селі нацполіція без жодних пояснень почала арештовувати й бити ветеранів і селян, які стали на захист своєї землі.

«Били усіх без розбору, зокрема, жінок. Наразі близько 20 із них госпіталізовано до місцевої лікарні з травмами різного ступеня важкості. Затриманих ветеранів під час обшуку пограбували – усі гроші та документи конфіскували без жодного (!) протоколу. Потім їх намагалися вивезти в Умань, але на кордоні області місцеві заблокували автобус. Поліцаї погрожують зброєю, та ніхто не відступає. На місце вже прибув губернатор області. Поліція була вимушена відпустити усіх затриманих. Наразі прибуло керівництво обласної поліції, але вони не можуть пояснити, з якої причини ветеранів і селян спочатку побили, а потім – затримали та пограбували», – пише він.

 За фактом,  констатує Шевченко, жодних обвинувачень людям не висунуто; статус затриманих чи підозрюваних також не озвучено; де поділися особисті гроші та документи – невідомо; чому та який саме підрозділ поліції чи Національної гвардії це робив і за яким наказом – нікому з керівництва області невідомо; без відповіді лишаються й питання, з якою метою затриманих намагалися вивезти у сусідню область та яким був кінцевий пункт призначення.