друкувати


Україна та Південна Корея розвиватимуть проекти з кооперації в агросекторі

27 червня 2017, 13:00

Сьогодні співпраця в аграрній галузі України та Південної Кореї розвивається дуже активно. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Корейські компанії вже успішно працюють в Україні. Одним із прикладів такої співпраці є робота компанії «PoscoDaewoo» спільно з Мінагрополітики.

«Ми також зацікавлені в тому, щоб й інші представники корейського бізнесу активно виходили на український ринок», - заявила заступник міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея паном Янг-гу Лі та президентом фінансової групи «NongHyup» паном Йонгом Хван Кімом.

«Розвиток регіональних агрокластерів і кооперативів в Україні, залучення іноземних інвестицій в агропромисловий комплекс, а також формування повних виробничо-збутових ланцюгів (foodchains) для внутрішнього та зовнішніх ринків є важливим завданням для нашої команди. Поєднання досвіду й зацікавленості корейських колег у цьому напрямі та конкурентні переваги українського аграрного сектору відкривають нам великі можливості для створення та реалізації нових і цікавих проектів», - наголосила Ольга Трофімцева.

За словами заступника міністра, перший візит представників фінансової групи «NongHyup» на чолі з президентом компанії в Україну дасть можливість особисто переконатися в тому, що аграрний сектор нашої країни на сьогодні є чудовим місцем для інвестування і ведення бізнесу.

Зі свого боку, пан Йонг Хван Кім, президент фінансової групи «NongHyup», запевнив, що їхня сторона зацікавлена як у прямому інвестуванні, так і в роботі у рамках проектів державно-приватного партнерства в українському аграрному секторі. Основними пріоритетами для корейських партнерів в Україні будуть, за словами пана Йонг Хван Кіма, фінансово-кредитний напрям та агрострахування, аграрна кооперація і створення повноцінних ланцюгів від виробництва до споживання.

З метою більш структурованого діалогу та роботи над конкретними проектними пропозиціями, сторони домовилися про створення спільної робочої групи.