друкувати


Для діагностики африканської чуми свиней буде закуплено обладнання

26 червня 2017, 18:08

Спільний проект ФАО-ЄБРР із розбудови потенціалу з діагностики африканської чуми свиней в Україні вийшов на новий практичний рівень, результатом якого стане закупівля спеціалізованого обладнання для підвищення рівня лабораторної діагностики АЧС. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Зокрема йдеться про закупівлю чотирьох ампліфікаторів для ПЛР-РТ і витратних матеріалів для діагностики АЧС на 5 тис. досліджень. Наразі Держпродспоживслужба проводить роботу з оперативної реєстрації технічного проекту із закупівлі обладнання в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

 

«Планується, що зазначене спеціалізоване обладнання буде закуплено в поточному році для чотирьох лабораторій: Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Сумського та Одеського філіалів Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, а також Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у лютому поточного року Європейський банк реконструкції та розвитку провів тендер на закупівлю вищезгаданого обладнання шляхом електронних закупівель.