друкувати


Агростартап з України починає продаж дронів до Північної Америки (відео)

23 червня 2017, 09:07

Український стартап Kray Technologies підписав перші контракти про виробництво агродронів. Основними замовниками виступили фермери зі США й Канади. Про це повідомляє Liga.net.

За даними видання, дрон допомагає збільшити врожайність і зменшити обсяги затрачених добрив.

«За внесення добрив літаком залишаються неохоплені ділянки поля, через це втрачається близько 4% врожаю. Kray летить на висоті 1 метра над посівами в автоматичному режимі, зменшуючи втрати до 0,5%.  Також він оснащений системою комп’ютерного бачення, яка дозволяє розпізнавати перешкоди й автоматично ухилятися від них», – йдеться у повідомленні.

Характеристики:

Наразі дрони збирають у Києві. Вже наступного року Kray почне приймати передзамовлення для серійного виробництва, яке організують у різних країнах світу. В проект вже інвестували понад $350 000.

"За оцінками компанії, ринок США й Канади, на який вони орієнтуються, оцінюють у $1,8 млрд щорічно. Він формуватиметься наступні три роки і насичуватиметься протягом 8 років. У цільову групу дрона Kray потрапляє понад половина с/г земель США й Канади та приблизно 1 мільйон фермерів, 20% з яких висловлюють намір купити для подібних цілей літак", – говорить засновник проекту Дмитро Сурду.