друкувати


Юшкевич — знову голова Держлісагентства

22 червня 2017, 15:26

Окружний адміністративний суд Києва поновив Христину Юшкевич на посаді голови Державного агентства лісових ресурсів України. Про це йдеться у постанові суду від 8 червня 2017 року, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Крім того, Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Кабінет Міністрів України негайно виконати його рішення.

«Визнати протиправним та скасувати рішення Кабінету Міністрів України про звільнення особи з посади голови Державного агентства лісових ресурсів України. Постанову суду в частині поновлення Христини Юшкевич на посаді голови Державного агентства лісових ресурсів України звернути до негайного виконання», – йдеться в документі.

Згідно із текстом постанови, суд ухвалив це рішення спираючись на такі обставини:

Кабінет Міністрів у рамках протоколу ще 2 листопада минулого року прийняв рішення про звільнення Юшкевич із посади першого заступника голови відомства та її призначення на посаду керівника Держлісагентства. Потім, 26 квітня 2017 року, уряд скасував це рішення і вже розпорядженням призначив її головою відомства. Після чого 18 травня Кабмін звільнив Юшкевич із займаної посади, аргументувавши це тим, що вона не пройшла випробувальний термін. Суд звернув увагу на те, що протокол засідання уряду є офіційним документом, а тому фактичною датою призначення Юшкевич на посаду голови Держлісагентства є саме 2 листопада 2016 року. Згідно з чинним законодавством, за призначення держслужбовців випробувальний термін може становити не більше шести місяців», – йдеться у тексті документу.

Згідно з рішенням суду, Христину Юшкевич поновлять на посаді голови Держлісагентства з моменту фактичного прийняття рішення про її призначення, оформленого в протоколі, а саме — з 2 листопада 2016 року.

Як раніше повідомляв AgroPolit.com, наприкінці травня голову Держлісагенства Христину Юшкевич було звільнено. Згідно з оприлюдненою екс-головою Одеської обладміністрації Міхеїлом Саакашвілі випискою з протоколу засідання Кабінету Міністрів від 18 травня, причиною звільнення стала виявлена невідповідність Юшкевич займаній посаді за результатами випробувального терміну.