друкувати


Луценко просить Кабмін навести лад у Держгеокадастрі

22 червня 2017, 13:40

Лист до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням навести лад у Державній службі України з питань геодезії, картографії і кадастру готує генеральний прокурор України Юрій Луценко. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, після чергового випадку хабарництва у Держгеокадастрі в Луганській області.

«21.06.2017 військовою прокуратурою Луганського гарнізону спільно з обласною Нацполіцією задокументовано в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Луганській області Є. Коржа, який через двох посередників вимагав та отримав хабар 500 тис. грн. від громадянина України за сприяння у виділенні земельних ділянок загальною площею 225 га. 
Попередника прокуратура Луганської області спільно з СБУ також затримала на хабарі сумою в 100 тис.грн», – повідомив він.

За його словами, наразі готується лист до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням навести лад у відомстві.

З огляду на системність хабарництва у цій галузі, готую лист на прем'єр- міністра: варто навести порядок у цьому корумпованому відомстві, не чекаючи прокурорів», – написав Юрій Луценко.