друкувати


Право на експорт до ЄС має 281 українське підприємство

21 червня 2017, 17:05

До країн Європейського Союзу наразі мають право експорту 281 українське підприємство, зокрема 101 виробник харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

«Українські підприємства мають право постачати до європейських країн м'ясо птиці та продукти з м’яса птиці, рибу та рибопродукти, мед, яйця, молоко та молочні продукти – усього 101 підприємство. Також до Євросоюзу можуть експортувати 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких, як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження», – повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час агропромислового інвестиційного форуму за участю представників французького бізнесу, який відбувся 20 червня 2017 року в Києві.

Водночас він звернув увагу, що наприкінці минулого тижня ще одне українське підприємство отримало дозвіл постачати молочну продукцію на ринок ЄС: «Ми очікуємо, що таке право днями отримає ще один виробник молока і молочних продуктів».

Для нас розширення ринків збуту було, є і буде одним із головних завдань. І ринок Європейського Союзу – серед пріоритетів», – зазначив він.