друкувати


Україна знову просить ЄС затвердити додаткові торгові квоти

21 червня 2017, 12:00

Верховна Рада ухвалила рішення звернутися до Європарламенту з проханням ввести додаткові торговельні преференції ЄС товарам з України. Про це повідомляє Еспресо.TV.

За відповідне рішення прогосували 230 народних депутатів. 

Нагадаємо, що вчора Комітет з міжнародної торгівлі «International Trademark Association» (INTA) підтримав більшою кількістю голосів надання торговельних преференцій для імпорту української аграрної та харчової продукції.

Зокрема, у зверненні Рада просить Європарламент ухвалити проект законодавчої ініціативи щодо запровадження додаткових автономних преференцій на товари походженням з України в редакції, запропонованій Європейською Комісією, без виключень і скорочень. 

Проект Постанови про Звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам походженням з України № 6517 від 26.05.2017 підготували заступник голови Комітету Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова, депутат "Самопомочі" Олена Сотник, депутати БПП Григорій Тіміш, Оксана Юринець, Ірина Геращенко та Мустафа Найєм і депутат "Народного фронту" Олена Масоріна.

Беручи до уваги, що надання Європейським Союзом додаткових преференцій у торгівлі продемонструвало б українському бізнесу додаткові переваги функціонування поглибленої та всеосяжної Зони вільної торгівлі між сторонами, вважаючи, що такі торгові преференції стануть, перш за все, важливим сигналом політичної солідарності Європейського Союзу з Україною, Верховна Рада України звертається до Європейського Парламенту із закликом прийняти проект законодавчої ініціативи про введення додаткових автономних преференцій для товарів походженням з України в редакції, запропонованій Європейською Комісією, без винятків і скорочень», – сказано в тексті звернення.