друкувати


Павленко відповів депутатам "Самопомочі"

22 січня 2016, 22:38

Міністр аграрної політики і продовольства відреагував на заяву "Самопомочі". Його позиція розміщена на його офіційній сторінці в Фейсбуці.

"Я займався і буду займатись єдиною політикою – аграрною. Я пішов працювати в Уряд після нашої спільної перемоги у Революції Гідності. Моїм єдиним мотивом було бажання стати корисним для країни. За час моєї роботи в Уряді на чолі Міністерства ми провели успішні реформи. Їх визнали усі: бізнес, громадськість, експерти, європейська та міжнародна спільнота. І Президент, і Прем’єр-міністр підкреслюють вагомість агросектору для розвитку економіки України. Моя команда відчуває цю підтримку. За всіма рейтингами Мінагрополітики – лідер з реалізації реформ", - написав він.

За словами Павленка, «Трансперенсі інтернешнл» визнало аграрну галузь одною із небагатьох, де зменшено корупційні ризики. "Наша спільна мета – українського народу, Верховної Ради, Президента та Уряду – благополуччя нашої держави. Ми всі обрали європейський вектор розвитку. Вперше разом з Європейською спільнотою, міжнародними партнерами, громадськістю, бізнесом розробили Стратегію розвитку агросектору. Ми вже почали її впроваджувати і разом повинні її реалізувати", - написав він. 

За словами Павленка,  йому є чим  похвалитися. До списку досягнень він відніс, зокрема, третину валютних надходжень в країну,  які дає  АПК. Це – внесок аграріїв у валютну стабільність країни, підкреслив він. Також здійснили дерегуляцію, позбулися російської торгової залежності, відкрили нові експортні ринки. Залучаємо 10 млрд гривень довгострокових та дешевих кредитів для українських аграріїв від ЄІБ. 


Сьогодні мене вразила заява Політради партії «Самопоміч», оскільки партія завжди високо оцінювала роботу моєї команди. Консультації із цього питання зі мною не велися. Я не є членом будь-якої партії і не входжу ні в які партійні органи. У мене немає жодних кулуарних зобов’язань. В мене тільки одна політика – АГРАРНА", - додав Олексій Павленко.
 

Я займався і буду займатись єдиною політикою – аграрною. Я пішов працювати в Уряд після нашої спільної перемоги у Револю...

Опубликовано Олексій Павленко 22 января 2016 г.
AgroPolit.com