друкувати


Україна зацікавлена в ринках Угорщини

19 червня 2017, 16:59

Угорський ринок є надзвичайно перспективним для українських аграріїв завдяки географічній близькості та великому інтересу споживачів до української продукції. Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час інтерв’ю для угорського провідного економічного видання.

«Експорт української продукції до ринку Угорщини збільшився на 88% за три місяці 2017 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, та становив $15 млн. Товарообіг за цей період також має чуттєве збільшення та складає $49,2 млн. Найбільшим попитом серед угорських споживачів користувались такі українські товари, як макуха, соєві боби, насіння та плоди для посівів, мед, соняшникова олія, горіхи, шоколад та інші», — зауважила Трофімцева.

Вона додала, що головними аграрними товарами, які імпортувала Україна з Угорщини були кукурудза, корми для тварин, жива свійська птиця, овочі, насіння соняшнику та інші.

Ці показники є значними, але маємо ще великий торгово-економічний потенціал між нашими країнами, які необхідно реалізовувати. Йдеться не тільки про збільшення аграрної торгівлі, а також про створення спільних цікавих проектів», — підкреслила Трофімцева.

За словами заступника міністра, з кінця 2016 року представники урядів обох країн активізували свій діалог, щодо спільного розвитку галузі.

Під час нашої останньої зустрічі з Міністром землеробства Угорщини Шандором Фазекашем, а також офіційного візиту української делегації до Угорщини під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, були визначені головні напрями для активізації двосторонньої співпраці в галузі між країнами, а саме: ветеринарія, сфера карантину та захисту рослин, селекція та насінництво», — зазначила Ольга Трофімцева.

Вона наголосила, також пріоритетними є розвиток рибного господарства, виноробства та створення спільних проектів у сфері харчової промисловості.