друкувати


Аграрії будуть з добривами: три заводи OSTCHEM відновлюють роботу

17 червня 2017, 15:37

Три з чотирьох хімічних заводів Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF) відновлюють виробництво добрив після вимушеного більш ніж тримісячного простою. Про  це повідомила прес-служба компанії. Йдеться про Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєвєродонецьке об'єднання «Азот». У компанії підкреслили, що незважаючи на складності, спровоковані вимушеним простоєм підприємств, групі вдалося відстояти позиції української хімічної галузі, відновити виробництво і повернути людям робочі місця.

 «Зокрема, на «Черкаський «Азот» вже почали пускові операції по відновленню виробництва і до 20 червня планується вивести на 100% потужності роботи три основних цехи - карбаміду, аміачної селітри і КАС (карбамідо-аміачна селітра). На «Рівнеазоті» і «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» починається підготовка до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідний для запуску виробництва. Як і раніше, забезпечення потреб внутрішнього ринку залишається абсолютним пріоритетом для Ostchem, тому робота всіх хімічних заводів холдингу буде в першу чергу спрямована на задоволення попиту українських аграріїв», -  сказано  у повідомленні.

За оцінками Ostchem, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної складає близько 1,2 млн т азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності трьох заводів групи становлять близько 350 тис. т добрив у місяць, чого повністю достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної 2017 року.

Запуску підприємств посприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) антидемпінгових мит на російські азотні добрива - карбамід і КАС. Крім того, такі заходи мають безпосередній соціальний ефект, оскільки дозволили зберегти більше 40 тис. робочих місць, які прямо або опосередковано задіяні в українській хімічній промисловості.