друкувати


Ковальова: Дотації на тваринництво у 2017 році складуть 2,5 млрд грн

15 червня 2017, 08:14

Сума підтримки за 2017 рік виробникам продуктів тваринного походження складуть 2,5 млрд грн та очікується зріст до 13 млрд грн у 2021 році. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час виїзних комітетських слухань у м. Нововолинськ на тему: «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків», передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, у 2017 році вперше в Україні запрацювала програма підтримки аграріям на рівні 1% ВВП, яку запровадив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий. Сума підтримки в цьому році склала 5,5 млрд грн.

За нашими оцінками, за тією програмою, яка стосується дотацій за цією програмою дотацій сільськогосподарських товаровиробників, за результатами року, якщо збережуться ці тенденції, які сьогодні, то на тваринництво піде майже 2,5 млрд грн. Комулятивно до 2021 року ця сума може перевищити 13 млрд грн. Це, повторюся, якщо збережуться позитивні тенденції в АПК станом на червень місяць», – наголосила вона.