друкувати


Український експорт агропродукції за 3 місяці 2017 року склав більше $4,5 млрд

14 червня 2017, 13:23

Загальний експорт продуктів АПК за 3 місяці 2017 року склав $4 млрд 600 млн. Про це заявив голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Петро Юрчишин під час виїзних комітетських слухань у м. Нововолинськ на тему: «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків», передає кореспондент AgroPolit.com.

 

 

Не зважаючи на анексію Криму та проведення АТО на сході України агросектор не відчув падіння, а навпаки почав збільшувати обороти. За інформацією Мінагрополітики загальний експорт до країн світу з початку 2017 року склав $ 4 млрд 600 млн ключові товари експорту це олія соняшникова кукурудза, пшениця, соя цукор, м’ясо птиці шоколад, хлібобулочні та кондитерські продукти», — заявив він.

Разом з цим, за його словами, потрібно відкривати нові країни для експорту аграрної продукції та збільшувати товарну складову.

Продукція тваринного походження займає набагато нижчі об’єми у структурі експорту в порівнянні продуктів рослинного походження. До країн Європейського Союзу мають право поставляти товари 280 аграрних підприємств, в тому числі 98 підприємств виробники м’яса птиці, яєць та молочних продуктів», — додав Петро Юрчишин