друкувати


Підписано угоду між Україною та Польщею щодо виконання програми боротьби зі сказом

12 червня 2017, 18:55

Україна та Польща підписали Угоду щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України у 2017 році. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Від України Угоду підписав перший заступники міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, від Польщі - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло.

Необхідність підписання Угоди обґрунтована необхідністю обмеження поширення вірусу сказу на території України, захистом території Європейського Союзу від його проникнення. Це, у свою чергу, сприятиме розвитку двосторонніх відносин з ЄС та укріпленню іміджу України як надійного партнера. Разом з цим реалізація зазначеної Угоди дозволить створити на території України буферну зону щодо сказу в областях, що межують з Польщею.

Так, у рамках програми боротьби зі сказом передбачається проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин на території областей України, що межують з Республікою Польща, загальною площею 38 450 км2.

Подібні Угоди реалізуються в Україні з 2012 року.

11 травня 2017 року представники ветеринарних служб України, Польщі, Угорщини та Румунії спільно із представниками Європейської Комісії під час спільної зустрічі, яка відбулася у Львові, домовилися про продовження виконання програми боротьби зі сказом на території буферної зони України.