друкувати


Заборгованість держпідприємств по зарплаті склала понад 11 млн грн — Павленко

7 березня 2016, 09:38

Держава заборгувала аграріям 11 млн грн зарплати. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, на державних підприємствах ситуація з зарплатами невтішна.

“На 1 січня 2016 р. заборгованість по зарплаті на держпідприємствах, що належать до сфери управління Мінагропроду, склала понад 11 млн грн (53 підприємства-боржники), у тому числі на економічно активних — майже 4 млн грн (34,5% від загальної суми боргу)”, — зазначив міністр.

“Керівники держпідприємств повинні забезпечити своєчасну виплату заробітної плати та погашення заборгованості на підприємствах, де вона існує, а також неухильне виконання вищезазначеного наказу. До керівників, які допустять порушення, пов’язані з виплатою зарплати, будуть вжиті заходи дисциплінарного стягнення, а відповідні матеріали будуть передані правоохоронним органам для вжиття заходів реагування”, — підкреслив Павленко.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні за підсумками січня 2016 року зменшилася до 4362 грн. Це на 16,6% нижче, ніж у грудні 2015 року, коли цей показник становив 5230 грн.