друкувати


Харківський Держгеокадастр обшукується

10 червня 2017, 10:57

Правоохоронні органи обшукують Держгеокадастр у Харкові. Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook народний депутат України, член Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», радник міністра МВС Михайло Апостол.

Обшуки пов’язані зі зміною землекористувачів у незаконний спосіб.

Згідно з постановами суду, обшукують також територіальний підрозділ однієї з районних держадміністрацій Харківщини і місця проживання чиновників цих установ та інших осіб, причетних до незаконної зміни землекористувачів.

Так, земельні ділянки загальною площею близько 5 тис. га, що перебувають у постійному користуванні Липковатівського аграрного коледжу, були незаконно виключені з земель освіти і безпідставно включені до земель запасу, а в подальшому передані іншим особам у власність та користування.

Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправними відповідні дії уповноважених осіб органів місцевої влади та контролю Харківської області.

Нагадую ,що у вересні силовики поводили обшуки у мера Харкова Геннадія Кернеса в рамках розслідування організації схеми з розкрадання 654 га землі на суму 4 млрд грн.