друкувати


Остаточний розрахунок за форвардними контрактами відбувається за ринковими цінами

8 червня 2017, 12:21

Остаточний розрахунок між ПАТ «Аграрний фонд» та агровиробниками за форвардними контрактами відбувається виключно за ринковими цінами. Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів директор департаменту малого та середнього бізнесу ПАТ «Аграрний фонд» Юрій Меленчук.  

«На відміну від банківських кредитів, аграрії отримують обігові кошти під майбутній врожай. Це великий плюс, адже вони не заставляють майно, техніку тощо. Процес переоформлення зерна відбувається за ринковими цінами, які склалися на момент укладення такої операції», – говорить він.

Розповідаючи про переваги форвардної програми від ПАТ «Аграрний фонд», керівник департаменту зазначив, що процедури оформлення форварду в ПАТ «Аграрний фонд» – швидкі, чіткі та зрозумілі.

Рішення про видачу коштів за форвардною програмою від моменту отримання пакету документів приймається оперативно. Максимум за 5 днів з моменту підписання форвардного контракту перераховуємо кошти аграріям. І наразі ми пропонуємо два види форвардної програми: з прив’язкою до курсу долара та без прив’язки», – підкреслив Меленчук.

Керівник департаменту наголосив, що стати клієнтом ПАТ «Аграрний фонд» може фактично будь-яке агропідприємство:

Мінімальний об’єм партії, який контрактує ПАТ «Аграрний фонд» за форвардною програмою - 100 тонн. Однак були випадки, коли ми розуміли, що потрібно невеликому фермерському господарству допомогти і йшли назустріч. Тоді контрактували 80-90 тонн і навіть 50 тонн. Таким чином держава через ПАТ «Агарний фонд» надає фінансову підтримку малим с/г товаровиробникам, яким зараз складно».