друкувати


Аграріям надали весь пакет документів для виходу на ринки ЄС

6 червня 2017, 18:37

Українським виробникам розробили поетапний план виходу на ринки Європейського Союзу (ЄС) по трьом видам товарів: овочі, мед, плоди та горіхи. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

«В нас з'явилась серія чудових компактних інформаційних матеріалів щодо експорту до країн ЄС для різних товарних груп. Матеріали підготовлені Офісом віце-прем'єр міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за кошти проекту ЄС у співпраці з нашим Відділом міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання», – заявила вона.  

Зокрема, експортери можуть ознайомитись з достовірним та поточним відсотком ввізних мит на окремі продукти, інформацію про необхідні сертифікати та їх процедуру отримання, вимоги до маркування, привабливість товару в той чи іншій країні та іншу корисну інформацію.

Також заступник міністра з питань євроінтеграції запросила українських виробників отримати більш детальну інформацію під час виставки Agro-2017, яка відбудиться у Києві з 7 по 10 червня.

Ми будемо розповсюджувати ці матеріали на виставці, в тому числі під час семінару «Вступ до Угоди про асоціацію та застосування поглибленої та всеохоплючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС», який відбудеться 8го червня о 12:00 в конференц-залі №2», – додала Ольга Трофімцева.

Електрона версія детального плану виходу української агропродукції на ринки ЄС можна на сайті eu-ua.org