друкувати


ПАТ «Аграрний фонд» планує вийти на ринок рітейлу з новими продуктами

7 червня 2017, 07:31

ПАТ «Аграрний фонд» планує розширити лінійку продуктів під власною торгівельною маркою. Про це повідомив в інтерв’ю Latifundist.com директор департаменту малого та середнього бізнесу ПАТ «Аграрний фонд» Юрій Меленчук.

Нагадаємо, що в рамках весняної форвардної програми «Аграрний фонд» планує закупити 960 тис. т зернових. Наприкінці грудня 2016 року ПАТ «Аграрний фонд» представив на роздрібному ринку вівсяні пластівці та суміш пластівців. В грудні 2015 року ПАТ «Аграрний фонд» розпочав продаж борошна в торгівельних мережах під власною ТМ в упаковках по 2 кг. А в жовтні 2016 року ПАТ «Аграрний фонд» вийшов на роздрібний ринок гречки під власною ТМ.

Спочатку на ринку продавали борошно, потім запустили гречку, зараз - вівсяні пластівці та суміш пластівців. Продовжуємо працювати над збільшенням асортименту. Сподіваюся, що ми будемо виробляти манку, кукурудзяне та гречане борошно. Ми уважно аналізуємо споживчий ринок і виходимо з новими продуктами. На сьогодні ПАТ «Аграрний фонд» займає близько 12% борошна на внутрішньому ринку», – зазначив керівник департаменту.

Він зазначив, що за півтора року з моменту виходу на роздрібний ринок під власною ТМ, Аграрний фонд став вже добре пізнаваним брендом, а продукція продається майже в усіх областях України.

За 1,5 роки ми співпрацюємо з ключовими торговельними мережами по всій України. З ключових рітейлерів - це мережа супермаркетів «Сільпо», з міжнародних – «Ашан». З локальними також працюємо, наприклад, «Наш край» та «Полісся-Продукт». Нашу продукцію почали впізнавати і ми стали національним гравцем на ринку», – розповідає Меленчук.

Директор департаменту зазначив, що оскільки Товариство не має власних потужностей, переробка та пакування відбувається одразу в декількох областях:

Виготовлення продукції відбувається за давальницькою схемою: надаємо свій продукт на переробку підприємствам-партнерам, далі розповсюджуємо по країні в торговельних мережах. Сьогодні наше борошно, наприклад, фасується в Києві, Радивилові, Луцьку, Одесі та Запоріжжі».

Щодо подальших планів розвитку роздрібної торгівлі, керівник департаменту сказав, що планується і збільшення кількості продаж фасованого борошна.

В сегменті готового борошна ми б хотіли займати близько 25-30% ринку. Це реально досягнути через 2-3 роки. Хочу підкреслити: та кількість зерна, яку ми закуповуємо, дозволяє покрити 20-25% попиту на борошно», – додає він.