друкувати


«Нібулон» отримає до $ 90 млн від IFC

6 червня 2017, 11:00

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) має намір надати ТОВ "Сільгосппідприємство "Нібулон"(Миколаїв), одному з найбільших українських виробників і експортерів агрокультур, до $ 90 млн на поповнення оборотного капіталу і розвиток компанії. Про це повідомляє «Інтерфакс-Украина».

Згідно з повідомленням на сайті «Нібулон», реалізація програми з розширення компанії дозволить наростити обсяги торгівлі приблизно на 40% за п'ять років - до 7 млн тонн в 2021 році з 4,5 млн тонн в 2016 році.

«Нібулон» продовжить будувати нові потужності для зберігання сільгоспкультур для зниження втрат врожаю в Україні. Щорічно компанія купує зерно більш ніж в 4,700 тис. фермерів.

Засновнику і гендиректору компанії Олексія Вадатурського належить 80% в статутному капталов, синові Андрію - 20%. Зараз Андрій Вадатурський не бере участі в діяльності компанії, передавши право керування Олексія Вадатурського.

«Нібулон» обробляє 82 тис. га, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів, морським терміналом в Миколаєві. Компанія експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь в більш ніж 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту сягає 4,5 млн тонн.