друкувати


Річки України поставлять на облік вперше за 60 років

5 червня 2017, 07:13

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про запровадження обліку поверхневих водних об’єктів в Україні, який був відсутній в Україні з 1957 року. Про це повідомляє прес-служба уряду.

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, прийняття постанови Кабміном, дозволить запровадити облік поверхневих водних об’єктів в Україні та привести у відповідальність законодавство України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

 

Це важливий крок для отримання сучасної, достовірної та точної інформації про поверхневі водні об’єкти України, яка необхідна для ефективного управління водними ресурсами. Це ще один черговий крок із впровадження в Україні європейських принципів і стандартів управління водними об’єктами в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС», – заявив він.

Та додав, що зазначені дані використовуватимуться органами виконавчої влади, як для прийняття управлінських рішень, так і для об’єктивного інформування громадськості про стан водних ресурсів України. Це створить реальне підґрунтя на основі кількісного аналізу для достовірної оцінки поверхневих вод України.