друкувати


Українських свиней рятуватиме Євросоюз

3 червня 2017, 13:49

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа парафував текст грантової угоди «Підтримка заходів захисту, які здійснюються з метою боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні». Про це повідомляє AgroTimes.

Це відбулося під час проведення у Ризі (Латвія) зустрічі на високому рівні з питань АЧС за участю комісара ЄС з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Вітяніса Андрюкайтіса, повідомили у Держпродспоживслужбі.

У разі підписання грантова угода сприятиме покращенню організації та контролю за епізоотичною ситуацією з АЧС, вдосконаленню методів боротьби з цим захворюванням, удосконаленню протиепізоотичних заходів у дикій природі та покращенню можливостей реагування на спалах, а також обмеженню поширення захворювання на АЧС на території України та захисту території Євросоюзу від його проникнення.

Також угода сприятиме розвитку двосторонніх відносин з ЄС та укріпленню іміджу України як надійного торговельного партнера.

У ході зустрічі було досягнуто політичної підтримки з боку ЄС щодо надання подальшої допомоги України у боротьбі з АЧС в Україні.