друкувати


Зараз відбувається онлайн голосування  на тему «Що робити з сільськогосподарськими землями?»

2 червня 2017, 10:51

Сайт AgroPolit.com проводить онлайн  голосування на тему  «Що робити з сільськогосподарськими землями?». Віддати свій голос можна за цим посиланням. Голосування триватиме ще 3 години.

У пості до голосування сказано, що в Україні розпочався черговий етап баталій довкола питання запуску ринку землі. Тож AgroPolit.com вирішив провести своє опитування і з’ясувати  у своїх читачів, чого ж  хочуть  українці.

«Тож, що на Вашу думку, потрібно робити з  сільськогосподарськими землями? Оберіть свій варіант  і натисніть на картинку.  І подає 4 варіанти: 1) продовжити мораторій на продаж  землі – ставимо  лайк з  ручкою!; 2) розвивати довгострокову оренду,  в тому числі, право її застави  у банках для отримання кредитів – сердечко; 3) продавати -  сумно! ; 4 - продавати лише державі – вау!».

Днями уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка має напрацювати концепцію першого етапу запуску ринку землі.

Як раніше повідомляв AgroPolit.com, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк виступає за відкриття ринку землі с/г призначення, але з обмеженнями на першому етапі: тільки фізособам-українцям і в обсязі не більше 200 га в одні руки. Деталі наступних етапів достеменно невідомі. Його модель обігу земель підтримує і прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

В той час, міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий каже, що основою концепції земельної реформи в Україні має стати запровадження купівлі-продажу та застави прав оренди земельної ділянки.народний депутат («Самопоміч»), член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко.

Один з  учасників міжвідомчої групи народний депутат («Самопоміч»), член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко зі свого боку пропонував концепцію земельної реформи, яка складається з трьох блоків: перший – запуску механізму оренди землі, другий – розробка державних програм фінансування для середніх і дрібних виробників та фермерів, третій – власне відкриття ринку землі з усіма «запобіжниками».