друкувати


Планують створити умови для розвитку сімейного фермерства

2 червня 2017, 09:33

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону №6490 від 24.05.2017«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Про це йдеться на сайті ВР.

Головний комітет – з питань податкової та митної політики.

«Законопроектом пропонується забезпечити можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб - підприємців, які організували сімейне фермерське господарство, та надати їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи, а також з метою їх становлення та подальшого розвитку встановити пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску, та унеможливити до 1 січня 2028 року проведення контролюючими органами заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності фізичних осіб – підприємців, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, визначених у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу», – йдеться в пояснювальній записці.

Прийняття цього Закону не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України чи місцевих бюджетів та призведе до отримання додаткових надходжень бюджетами відповідних рівнів.