друкувати


Кооперативний елеватор покращить бізнес малих та середніх виробників

1 червня 2017, 10:37

Відкриття першого кооперативного елеватору на Дніпропетровщині допоможе малим та середнім виробниками розвинути свій бізнес та поліпшити економічне становище на сільських територіях. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Об’єднання малих та середніх фермерів у кооперативи значно посилює їх спроможність розвивати свій бізнес і нарощувати прибуток. Відкриття першого кооперативного елеватору стало черговим прикладом такого ефективного об’єднання, яке має поширюватись на всю територію України», – зазначила заступник міністра Олена Ковальова під час відкриття першого кооперативного елеватора в Україні з метою поширення досвіду ефективної моделі сільськогосподарської кооперації.

ТОВ «Перший кооперативний елеватор» заснований сільськогосподарським кооперативом «Зерновий» в рамках реалізації «Проекту розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів в Україні» (Канадського кооперативного зернового проекту). У кооператив об'єдналися понад 50 невеликих фермерів Дніпропетровщини, земельний банк яких складає близько 25 тис. га. Декілька фермерів скористалися підтримкою Фонду фермерських господарств для участі в даному проекті.

Загалом передбачається, що члени кооперативу безкоштовно користуватимуться елеватором за умови, що протягом найближчих 5 років самостійно побудують другу чергу зерносховища.