друкувати


Бакуменко пропонує в цілому прийняти законопроект про приватизацію державних земель

31 травня 2017, 08:33

Законопроект №6269 «Про приватизацію земель державних підприємств...» планують прийняти за скороченою процедурою. Про це йдеться у постанові № 6269/П від 30.05.2017 яка зареєстрована у Верховній Раді України.

Відповідний проект постанови зареєстрував народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка», заступник голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.
 
«Основною метою законопроекту є: 1. Встановити єдиний і чіткий підхід отримання громадянами – працівниками державного або комунального сільськогосподарського підприємства, установи, організації, працівниками державних та комунальних закладів освіти, культури, охорони здоров'я, розташованих на території відповідної ради, а також пенсіонерами з їх числа земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні таких підприємств, установ та організацій. 2. Врегулювати питання використання земель, які залишаються у державній або комунальній власності після розпаювання державного або комунального сільськогосподарського підприємства, установи, організації Шляхами досягнення цієї мети є внесення відповідних змін до законодавства», - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, Раніше Українська аграрна конфедерація (УАК) закликала звернути увагу на законопроект № 6269 запропонований Кабінетом Міністрів Україні. 

Такий механізм не новий для українського законодавства - право приватизувати землю державних і комунальних підприємств, установ та організацій їх працівники та пенсіонери мали давно. Законопроект же пропонує вдосконалити та зробити чіткою процедуру для цього. Тому питань стосовно актуальності цих змін не виникає, адже пропонується справді покращити наявний механізм. Інше важливе питання: чи це правильно і чи взагалі треба приватизувати таку землю? Саме тому реалізація законопроекту може стати сумнівно корисною, адже приватизація землі безперечно зменшить інвестиційну привабливість таких підприємств», – зазначає УАК.