друкувати


В Україні повинні створювати власний продукт і формувати економіку доданої вартості

27 травня 2017, 10:07

Аграрний сектор економіки України, який формує понад третину валютної виручки країни, має поступово переходити від сировинного експорту до розвитку власного продукту і формування доданої вартості всередині держави. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Національного університету біоресурсів і природокористування України, повідомляє Урядовий Портал.

Глава Уряду взяв участь у відкритті нового навчального корпусу і привітав викладачів та студентів із 119-річчям закладу.

«Ми маємо разом працювати над тим, щоб України посіла своє місце – в Європі й світі. Україна має стати економічно сильною, і агросектор тут грає провідну роль. Більше того, агросектор має можливості, які ще не використані. Минулого року ми зібрали понад 66 млн тонн. Це дуже добре, але завдання – перебудова економіки з сировинного типа на економіку доданої вартості. І без науки, без інвестицій в науку, без запровадження інновацій – важко досягти лідерства й утримати його», - зазначив глава Уряду.

Він підкреслив, що зі свого боку Уряд вже працює над програмами підтримки агросектору і запроваджує їх.

В 2017 році вперше ми заклали програму розвитку АПК. Плюс заклали 550 млн на підтримку аграрного машинобудування. В 2018 році ця цифра буде збільшена на 50%», - повідомив прем’єр-міністр.