друкувати


На ринки ЄС потрапить українське насіння

26 травня 2017, 09:18

Єврокомісія відновила роботу в напрямку визнання еквівалентності української системи офіційного контролю та сертифікації насіння вимогам Європейського Союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

«Отримали листа-підтвердження від Єврокомісії щодо виконання Україною всіх умов для експорту нашого насіння зернових на ринок ЄС. Остаточний дозвіл очікуємо отримати до кінця поточного року», – повідомила заступник міністра.

Представники провідних насіннєвих компаній позитивно сприйняли новину про відновлення процедур відповідності.                                                                                                       

Українське насіння може бути конкурентоспроможним у Європі, що дасть можливість відновити власну селекцію та насінництво, і наблизити якість насіння до європейських вимог. Для ТОВ «Євраліс Семенс Україна», який має один з кращих за обладнанням насіннєвий завод, а відповідно, й високу якість передпосівної підготовки насіння, це чудова нагода експортувати насіння до країн Європи», – зазначив менеджер по роботі з ключовими клієнтами компанії «Євраліс Семенс Україна» Володимир Мокрієнко.

Це відкриває потенційні можливості для експорту українського насіння в країни ЄС.

Українська сторона виконала всі кроки, щоб українське насіння було визнане у Європі. Сьогодні це дуже успішний результат для ринку, тому що компанії та профільні асоціації робили все можливе для пришвидшення цього процесу вже багато років. Для нашої компанії – це можливість виходити на нові ринки», – прокоментувала начальник юридичного департаменту ТОВ «Маісадур Семанс Україна» Андрущенко Євгенія.