друкувати


Пройшли обговорення для покращення розвитку сільських територій

25 травня 2017, 16:04

У Мінагрополітики відбулися Громадські слухання на тему «Перспективна модель розвитку українського села – науковий погляд». Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Ця подія є логічним продовженням першого засідання робочої групи з питань розвитку сільських територій, що відбулося вчора, 24 травня у міністерстві.

У сьогоднішньому заході взяли участь народні депутати України, представники міністерства, Громадської ради при Мінагрополітики, громадських об’єднань та асоціацій, наукових установ, засобів масової інформації.

 

Сільський розвиток є невід’ємною частиною аграрної політики, прагматичним завданням, від реалізації якого залежить, у тому числі, і ефективність підтримки малого та середнього сільгоспвиробника», - зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Під час слухань науковцями Інституту економіки та прогнозування НАН та Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» були представлені аналітичні та статистичні моніторинги сучасного стану сільських територій, міжнародний досвід у забезпеченні сталого розвитку села та перспективні моделі такого розвитку з огляду на національні реалії.

Ми свідомі того, що сільський розвиток та сільгоспвиробництво мають стати пріоритетом у відносинах з європейською спільнотою, а українські сільські жителі мають використовувати весь можливий інструментарій розвитку. Особливого значення політика сільського розвитку набуває в умовах підвищення самостійності та відповідальності сільських громад», - підкреслила Олена Ковальова.

Після доповідей наукових установ, учасники мали змогу задати питання щодо презентованої інформації, висловити своє бачення з питань розвитку сільських територій та обмінятися думками з іншими присутніми на заході.

Метою таких заходів є напрацювання та схвалення оптимальної моделі розвитку українського села, яка б передбачала сталий розвиток сільських територій з огляду на забезпечення продовольчої безпеки держави та євроінтеграційні процеси в Україні.