друкувати


В Україні створять єдину базу перевірок бізнесу

24 травня 2017, 16:29

Кабінет міністрів підтримав пакет змін від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) спрямованих на послаблення системи державного контролю за введенням бізнесу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

На думку першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва цей пакет змін дозволить скоротити кількість контактів органів контролю та бізнесу на 15-30%, що зменшить корупційні ризики.

«На пропозицію Мінекономрозвитку уряд схвалив запровадження публічної інтегрованої бази перевірок, а саме Порядок функціонування інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду. Це зробить діяльність контролюючих органів більш прозорою, прогнозованою та підзвітною. Ця система зможе забезпечити доступ громадськості, суб'єктів господарювання, органів державної влади, органів місцевого самоврядування до відомостей про заходи державного нагляду з використанням мережі Інтернет», – йдеться у повідомлені.

Разом з цим, уряд схвалив алгоритм, визначення допустимої частоти перевірки бізнесу.

Така методика забезпечить єдиний підхід до розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного контролю, а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових та позапланових заходів державного контролю», – заявили в МЕРТ.

Право на моніторинг за дотриманням норм перевірок бізнесу Кабінет міністрів надав  Мінекономрозвитку та Державній регуляторній службі. Разом з цим було вдосконаленно процедуру подання документів в електронній формі до органу ліцензування.

Згідно з рішенням, встановлюється уніфікована процедура – електронні документи (або скан-копії у форматі PDF) подаються до органу ліцензування через Єдиний державний портал адміністративних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи органів ліцензування. Надані в електронній формі документи більше не потрібно дублювати на паперових носіях», – заявили там.

У пакеті дерегуляції та лібералізації від МЕРТ Кабмін підтримав відкриття публічного доступу до інформації про містобудівну документацію через новий веб-сервіс на сайті Мінрегіонбуду.

Це рішення дозволить отримати відомості про містобудівну документацію за кілька хвилин, оперативно визначити перспективну територію для інвестування. Інформація буде доступна по 29,5 тис. населених пунктів», – повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.