друкувати


Кутовий не хотів бути іграшкою в чужих руках – точка зору

24 травня 2017, 14:28

Заява міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового про  відставку  свідчить про стійкість його позицій в управлінні галуззю.  Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com повідомив голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. Він наголосив, що показовим є момент виходу Кутового без скандалу і конфлікту.

Як писав AgroPolit.com, у матеріалі «1 рік Тараса Кутового на посту аграрного міністра» основними досягненнями Мінагрополітики були: затвердження на 5 років держпідтримки аграріїв в розмірі 1% ВВП, розвиток нових експортних ринків та органічної продукції, зміщення бюджетної підтримки в бік фермерів.

Кутовий був не конфліктною людиною, але галузь конфліктна. У ньому  є конфлікт  інтересів  у окремих сферах. Саме ця галузь останнім часом активно розвивалась. Можу допустити, що причиною відставки стали конфлікт інтересів в одному з напрямків і бажання Кутового отримати більшу самостійність, але йому цього не дали», – пояснює  він.

Політолог наголосив, що  сьогодні у кулуарах  багато міністрів теж кажуть, що не задоволені своїм становищем та рівнем впливу на галузь.

Кутовий в цьому плані був більш рішучім – пішов працювати, але побачив, що самостійну політики дадуть здійснити, а бути іграшкою в чиїхось руках не захотів», – підсумував Володимир Фесенко.