друкувати


Незаконні вирубки лісу України продовжуються

24 травня 2017, 09:17

Білокоровицькі лісівники затримали порушників, які скоїли незаконну рубку у заказнику. Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Успішну операцію з виявлення та затримання лісопорушників провела лісова охорона державного підприємства «Білокоровицькелісове господарство».

У ніч з 22 на 23 травня близько лісівники почули звук бензопили в лісовому масиві Тепеницького лісництва. Наблизившись до місця ймовірної незаконної рубки, рейдовики виявили автомобіль VolkswagenLT 35 та 4 осіб, які завантажували деревину у автомобіль.

Як тільки порушники помітили лісівників – вони відразу сіли до автомобіля та спробували втекти в напрямку автодороги Київ - Ковель. Переслідуючи порушників, рейдовики повідомили про це іншу групу лісової охорони,котра патрулювала автодорогу Київ-Ковель. Спільними зусиллями VolkswagenLT 35 та його водій  були затримані, решті порушників вдалося зникнути в лісах Радовельського лісництва.

В зупиненому автомобілі виявлено 16 сортиментів дуба довжиною 1,1 м, масою 2,4 м³.  Загальна ж маса зрубаної деревини складає 7,02 м³. Розмір шкоди,  заподіяної лісовому господарству, складає 21,1 тис. грн. Однак, за вказане лісопорушення «чорним» лісорубам загрожує кримінальна відповідальність, адже порушення вчинене в ботанічному заказнику місцевого значення «Поясківський – 2».

Матеріали за цим фактом  направлено до Олевського ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області.