друкувати


Кутовий: Рада зблизила якість українських та європейських продуктів харчування

18 травня 2017, 18:32

Підтриманий парламентом у другому читанні законопроект № 0906 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» посилить умови  виходу українським виробникам на міжнародні ринки. Таку оцінку даному документу дав міністр  аграрної політики та продовольства України  Тарас Кутовий.

«Сьогодні Україна стала ще на крок ближчою до європейських стандартів якості й безпечності харчових продуктів, адже у Верховній Раді ухвалили Закон №0906. Він реформує систему державного контролю щодо продуктів харчування, кормів і тварин. Завдяки цьому Закону виробникам української продукції буде набагато простіше вийти на нові європейські ринки. А українці отримають можливість купувати харчові продукти з високим рівнем безпечності. Дякую Верховній Раді й народним депутатам за співпрацю!

Нагадаємо, що  документ зближує українські та європейські норми державного контролю безпечності харчових продуктів, кормів та тварин. Ухваленим документом також визначені загальні вимоги до здійснення державного контролю з метою перевірки виконання операторами ринку харчових продуктів, кормів, тварин вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та кормів, здоров’я та благополуччя тварин.