друкувати


Парламент ухвалив порядок передачі в оренду водних об’єктів

18 травня 2017, 13:46

Верховна Рада ухвалила в першому читані за основу законопроект № 3157 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками». За відповідне рішення проголосували 247 народнийх депутатів. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com

«Зацікавлені громадяни та юридичні особи з метою захисту своїх прав в умовах суперечливого правого регулювання при отриманні права оренди водних об’єктів змушені укладати два договори: договір оренди водного об’єкта та договір оренди землі. Така ситуація не є виправданою, створює необгрунтовані перешкоди у процедурі передачі водних об’єктів у оренду та порушує права громадян і юридичних осіб», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, який це повинен змінити.

Під час обговорення законопроекту народний депутат від Блоку Петра Порошенко Борислав Розенблат заявив, що документ спрощує ведення бізнесу саме для фермерів, як фізичних осіб.

Багато фермерів стикаються з правовою колізією - вони не можуть орендувати водні об’єкти. Зараз потрібно орендувати водну гладь, а потім саму ділянку під ним. Ми ускладнюємо їм життя. Цей законопроект спростить ведення бізнесу для фермерів. Також ті хто вносить кошти для меліорації будуть більш впевнені у своєму бізнесі», – наголосив він

Василь Німченко Народний депутат від «Опозиційного блоку», додав що до другого читання законопроекту треба внести правку про передачі орендної плати від користування водними об'єктами  місцевим радам.  

Цей закон потрібний, але виключено в уникнення колізії. Я хотів би щоб до другого читання виписані повинні всі водні плес,а які здаються в оренду повинні надходити до територіальних громад», – додав народний депутат.

Ігор Мосійчук від радикальної партії Олега Ляшка, наголосив, що до законопроекту треба внести правки про доступ до цих водних об’єктів.

Ми будемо підтримувати цей законопроект. Треба окрім цього вписати у документ доступ до цих водойм. Коли Льовочкин захватив цілий острів на Дніпрі і все загородив парканом то яка може бути мова. Ми будемо боротися, щоб Українці мали доступ до всіх водойм. І будемо зносити всі паркани, які не дають доступ громадянам до водних об’єктів» – заявив він