друкувати


Україну запросили приєднатися до середземноморської торгової конвенції

17 травня 2017, 18:04

Спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморських преференційних правил походження офіційно запросив Україну до конвенції Пан-Євро-Мед. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що дане рішення дозволить поліпшити виробничі можливості українських компаній.

 

 

Рішення Спільного комітету є важливим процедурним кроком на шляху приєднання до Конвенції - важливого інструменту регіонального співробітництва. А ще - це реальний крок для підтримки України, наших виробників і експортерів, над яким ми довго працювали. Приєднання до Конвенції дозволить поліпшити виробничі можливості українських компаній, сприяти створенню більшої доданої вартості, збільшить приплив інвестицій, сприяти створенню нових робочих місць", - сказав Кубів.


Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оцінило падіння українського експорту в 2016 році в 4,6% (скорочення на $ 1,8 млрд) у порівнянні з 2015 роком, що збігається з оцінкою Державної служби статистики.