друкувати


Аграрну партію чекає доля «Нашої України»

17 травня 2017, 08:31

Останні кадрові ротації в Аграрній партії України (АПУ) свідчать про заміну її ідеології партійною філософією «Нашої України». Таку точку зору висловив в ексклюзивному інтерв’ю член АПУ, колишній голова Донецької парторганізації цієї партії Дмитро Козацький.

Нагадаємо, що його нещодавно виключили зі складу президії партії, навіть не повідомивши про це. Раніше (4 грудня 2016 року) в Аграрній партії підкилимно протягнули зміну складу президії і політради. Тоді такий крок голови партії Віталія Скоцика, як витіснення з партії справжніх аграріїв та посилення в керівництві політсили групи «нашоукраїнців» на чолі з Романом Безсмертним та Віктором Матчуком.
На думку Козацького, такі перестановки не підуть на користь політсили та можуть призвести до її занепаду.


Я виступав проти того, щоб «нашоукраїнці» заходили в партію. Роман Петрович Безсмертний – чудовий адміністратор та керівник, але слідом за ним «потягнулася» уся стара структура. Зараз Аграрна партія будується так, як і свого часу «Наша Україна». Тобто партія будується під лідера. Але в НУ лідером був президент та адмінресурс, і то – вдруге ця партія в парламент не пройшла. Якщо ми робимо клона, то Аграрну партію чекає така ж доля, як і «Нашу Україну» ще під час перших виборів до парламенту. Мова не лише про череду колишніх управлінців із «Нашої України», а й насадження її ідеології. З Аграрної партії сьогодні роблять «Нашу Україну-2», починаючи зі зміни символів та закінчуючи рештою атрибутів. Але ж ми знаємо, чим дубль-1 «Нашої України» завершився. Із чого її творці взяли, що дубль-2 в аграрному виконанні закінчиться інакше?», - пояснює він.


За його словами, спроба замінити аграрну ідею філософією «нашеукраїнців» може обернутися фіаско та виштовхнути аграріїв з рядів політсили, які повірили в реанімацію Аграрної партії. Він закликав Віталія Скоцика не допустити цього:

В мене єдине буде побажання ( до нього. – Авт.) – знайти в собі сили зробити крок назустріч тим, хто збирається відійти від Аграрної партії. Якщо й для цього навіть прийдеться наступити на своє «Я», щоб, доки не пізно, зупинити розкол між аграріями. Відтоді будемо казати, що лідер Аграрної партії – Віталій Скоцик. А поки що – голова. Аграрії – це остання надія України. Якщо усі аграрії (і хороші, й погані, й ліві, і праві), – об’єднаються, тоді в неї буде майбутнє. І це сьогодні найскладніше завдання. ОБ’ЄДНАТИ завжди до цього роз’єднаних аграріїв – а не робити все, щоб вони розбігалися з партії. Ще я б дуже хотів, щоб Аграрна партія зібрала навколо себе не лише аграріїв, а й усіх, хто працює біля землі», – стверджує Дмитро Козацький.