друкувати


Фермери та бджоляри мають взаємодіяти

16 травня 2017, 18:03

Для уникнення випадків загибелі бджолосімей при використанні пестицидів та агрохімікатів під час обробки посівів сільськогосподарських культур фермери повинні налагодити тісну комунікацію з власниками пасік. Про це в повідомляє Держпродспоживслужба.

«Є гостра необхідність у співпраці між фермерами та бджолярами. Взаємоповага, розуміння потреб один одного, комунікація та поширення сільгоспвиробниками інформації про плани обробки посівів і дерев дозволять уникнути випадків загибелі бджіл через застування засобів для обробки рослин», - в ході Колегії Держпродспоживслужби наголосила перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) Юлія Новожицька.

Щоб підкреслити гостроту проблеми вона повідомила, що з 25 квітня по 11 травня Інститут отримав матеріали та провів дослідження від 800 загиблих бджолосімей по всій Україні.

У свою чергу голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа запропонував через обласні управління АПК організувати ряд спільних нарад із фермерами та бджолярами для вирішення зазначених питань.