друкувати


Ізраїльські технології залучать в агросферу України

16 травня 2017, 14:38

Україна готова всебічно розвити співробітництво з Державою Ізраїль в аграрній сфері – як одній з провідних для української економіки, а також залучати ізраїльські технології у розвиток власного агровиробництва. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі співголовою Українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва Зєевом Елькіним, повідомляє Кабінет міністрів України.

Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту глави Уряду України до Держави Ізраїль.

На думку Володимира Гройсмана, сфера агровиробництва представляє великий інтерес для обох держав, і значний поштовх для поглиблення співпраці може дати Угода про зону вільної торгівлі, яка наразі є предметом переговорів двох країн. У цьому контексті прем’єр-міністр закликав Ізраїль розглянути можливості лібералізації доступу української агропродукції на ізраїльській ринок, а також відновлення експорту українських столових яєць до Ізраїлю.

Окремо Володимир Гройсман наголосив на готовності Києва всебічно сприяти забезпеченню продовольчої безпеки Ізраїлю на довготерміновій основі і створювати умови для залучення ізраїльських інвестицій в сільське господарство України.

Ми зацікавлені у ізраїльських технологіях виробництва у сільському господарстві по багатьох напрямках. Нашим пріоритетом є відхід від сировинного типу економіки, і ми усіляко готові сприяти бізнесу", - запевнив Володимир Гройсман.

Глава українського Уряду зазначив, що Ізраїль є одним з основних торговельних партнерів України в регіоні та позитивно оцінив обсяги товарообігу країн. Зростанню цього показника, впевнений Глава Уряду, сприяє робота спільної Українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва та плани Уряду України в сфері покращання інвестиційного клімату, проведення реформ та пожвавлення економічних зв’язків між країнами з широкого спектру питань.