друкувати


ПАТ «Аграрний фонд» пройшов міжнародний фінансовий аудит за 2016 рік

16 травня 2017, 11:16

ПАТ «Аграрний фонд» пройшов міжнародний фінансовий аудит за 2016 рік, який був проведений компанією ТОВ «БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА». Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Аграрний фонд".

Для обрання аудиторської компанії ПАТ «Аграрний фонд» звернувся до провідних аудиторських компаній з приводу можливості проведення аудиту та відповідності критеріям, вказаним у постанові Кабінету міністрів України від 04.06.2015 №390 «Деякі питання проведення аудиту суб'єктів господарювання державного сектору економіки».

Пропозиції надійшли від ПрАТ «КПМГ Аудит», ТОВ «BDO» та ТОВ «БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА».

На основі отриманих пропозицій ПАТ «Аграрний фонд» звернувся до Міністерства аграрної політики та продовольства України. Пропозиції були розглянуті на комісії за участю представників Мінагрополітики, Товариства та зазначених аудиторських компаній.

За результатами комісії наказом Мінагрополітики від 26.01.2017 № 30 було обрано ТОВ «БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА» для проведення аудиту консолідованої фінансової звітності ПАТ «Аграрний фонд» за 2016 рік.

З аудиторським висновком можна ознайомитись на офіційному сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та на сайті Товариства в розділі «Службова інформація».

Відповідно до результатів аудиту чистий прибуток ПАТ «Аграрний фонд» у 2016 році за міжнародними стандартами склав 235,3 млн грн.

 

Натомість, за системою українських підрахунків чистий прибуток ПАТ «Аграрний фонд» за 2016 рік склав 48,7 млн грн.

Різниця в підрахунках обумовлена різними стандартами формування доходів. Наприклад, курсові різниці, валютна виручка, розрахунок собівартості і нарахування податків та резервів сумнівної заборгованості.

Нагадаємо, що минулого року в ПАТ «Аграрний фонд» вперше був проведений міжнародний фінансовий аудит консолідованої фінансової звітності за 2013, 2014, 2015 роки.