друкувати


В УЗА назвали 2 основні проблеми зернового ринку України

15 травня 2017, 19:15

Те, що Україна щорічно оновлює власні рекорди з експорту, свідчить про правильну динаміку розуміння потреб ринку, це плоди налагодженого багаторічного діалогу всіх його учасників. Про це в інтерв'ю ІА «АПК-Інформ» розповів глава УЗА Микола Горбачов, повідомляє Elevatorist.com

«Наше завдання - не упустити додаткові можливості справжнього для створення ще більш сприятливого майбутнього. Однак проблеми на українському зерновому ринку є, і це, в основному, кроссекторальние проблеми. В першу чергу, це логістика. У другу - фінансова складова, яка полягає у фінансовому тиску Державної фіскальної служби, відшкодування ПДВ. При вирішенні цих двох складових на зерновому ринку України все було б набагато простіше», - сказав Горбачов.

За його словами, в УЗА запропонували міністерству, щоб бізнес за свої гроші побудував додаткові вагони-зерновози, без залучення державних коштів.

При цьому ми попросили, щоб був зроблений зрозумілий термін окупності цих вагонів (на сьогоднішній день він складає більше 15 років). Ми запропонували зробити дисконт в 30% на 5 років на провідні платежі для приватних вагонів. Це дозволило б зробити нормальну окупність вагонів, а через 5 років були б і вагони в країні, і залізничний тариф був би загальний», - вважає глава УЗА.