друкувати


Україна збільшила експорт агропродукції на 38,3%

15 травня 2017, 11:00

За три місяці 2017 року експорт української аграрної продукції збільшився на 38,3%, порівняно з відповідним періодом 2016 року, та становив $4,6 млрд. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

«За три місяці 2017 року експорт української аграрної продукції склав $4,6 млрд. Ми оцінюємо ці результати досить позитивно. Бачимо збільшення на $1,274 млрд або на 38,3%, порівняно з відповідним періодом попереднього року», - про це заявила заступник міністра з питань євроінтеграції та додала, що також відбулось загальне збільшення зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції на 27,4% або на $1,238 млрд.

За її словами, в трійці товарів-лідерів українського аграрного експорту залишаються зернові культури, які складають 37% від загального експорту, також олія -27,3% та насіння олійних культур - 10,7%.

Сьогодні ми вже є серйозним глобальним експортером перелічених товарів. Але ми з командою міністерства чудово розуміємо, що лише диверсифікація товарної структури нашого аграрного експорту, а саме збільшення виробництва високоякісної продукції з доданою вартістю, підвищить конкурентоспроможність українських виробників та підсилить економіку України в цілому»,- підкреслила заступник міністра.

Трофімцева розповіла, що головними торговими партнерами в аграрної галузі для України залишаються країни Азії - 44,4% (від усього українського експорту), Країни ЄС - 28,6% та Африканські країни -18%.