друкувати


Зміна керівництва ОПЗ не може відбутися найближчим часом

13 травня 2017, 15:19

Заступник голови правління Одеського припортового заводу Микола Щурик констатує, що зміна керівництва ОПЗ не може відбутися найближчим часом. Про це повідомляють Українські Новини.

"Керівництво заводу - це правління. Правління - це виборний колегіальний орган, який обирається за особливою процедурою. Для проведення зборів акціонерів мінімум потрібен місяць і заздалегідь (за місяць) затверджений порядок денний", - зазначив Щурик.

Він наголосив, що на підприємстві поки нічого не відомо про плани Фонду державного майна, який є основним акціонером заводу, провести збори акціонерів або ініціювати будь-яке інше дію для зміни керівництва.

Апеляційний суд Одеської області 10 травня 2017 року відхилила апеляційну скаргу ФДМ і ОПЗ на визначення Южненського міського суду Одеської області, яким той задовольнив клопотання компанії Ostchem Holding Limited (входить в структуру Group DF Дмитра Фірташа) про визнання в українській юрисдикції та виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) про стягнення з ОПЗ $ 193,258 млн боргу за природний газ (за договором від січня 2013 року) і $ 57,977 млн пені за його несвоєчасну оплату (сумарно - $ 251,235 млн).

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів 11 травня заявив, що ФДМ в судовому розгляді повинен вжити заходів щодо захисту держави, і в разі потреби негайно вирішити питання про зміну керівництва підприємства.