друкувати


На Харківщині незаконно виробляли сільгоспхімію

13 травня 2017, 10:54

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою припинили на Харківщині масштабне виробництво контрафактної сільгоспхімії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що група колишніх мешканців Донбасу спільно з місцевими зловмисниками організували підпільне виробництво пестицидів під торговими марками виробників російських та білоруських виробників, а також відомих світових брендів. Нелегальне виробництво ділки розмістили у приватних будинках на території Харківської області та у промислових зонах на околицях Харкова. Готову продукцію вони зберігали в орендованих гаражах і недобудованих будинках, які належать фігурантам справи.

«Контрафактну отруту переважно постачали поза пунктами пропуску до районів тимчасово підконтрольних терористам так званих «ДНР-ЛНР", частково реалізовували в інших регіонах України. За інформацією СБ України, організатори планували налагодити контрабандний канал постачання продукції до Росії», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці виявили місцезнаходження трьох підпільних цехів, де виготовляли підроблені пестициди і пакувальну тару, та шість складських приміщень з готовою продукцією. Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання для виробництва фальсифікату, прес-форми з логотипами іноземних фірм, десятки тисяч одиниць пакувальної тари, етикетки з назвами і голографічними наклейками, понад п’ятдесят тонн готової контрафактної продукції та майже п’ять тонн отруйної сировини для її виготовлення.