друкувати


Гройсман хоче захистити інтереси держави у справі навколо ОПЗ

12 травня 2017, 11:43

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення керівництву Фонду державного майна та Міністерства юстиції вжити всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави та захисту державного майна у справі навколо потенційного банкрутства Одеського припортового заводу. Про це глава Уряду сказав під час засідання Уряду, де серед іншого було поставлене питання про ситуацію навколо бюджетоутворюючого підприємства, яке є одним з найбільших хімічних виробництв в країні, а також одним з найбільших об’єктів приватизації.

Керівник Фонду держмайна України Дмитро Парфененко повідомив, що наразі в судовому порядку визнано борг ОПЗ, який становить «193 млн дол. плюс пеня й штрафи». За словами Дмитра Парфененка, це відкриває «потенційний шлях до банкрутства підприємства». Саме тому, ФДМУ наразі готує касаційне звернення та ряд інших технічних кроків, які «унеможливлять банкрутство заводу».

Коментуючи ситуацію, що склалася, глава Уряду відзначив:

У мене відчуття, що спеціально доводять ситуацію до того стану, в якому вона є. Я вважаю, що це змова, яка розпочалася ще в минулому році. Уряд затвердив умови публічного продажу (заводу). Однак була спроба програти один суд, зараз відбувається спроба програти інші суди. Це все сприяє тому, аби розпочати банкротство підприємства, яке належить українському народу, - сказав Володимир Гройсман. – Доручення Фонду держмайна та Міністерству юстиції вжити всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави, захисту державного майна. Якщо потрібно – змінюйте менеджмент заводу терміново, юристів – терміново».

Володимир Гройсман підкреслив, що направить відповідне звернення в НАБУ та Генеральну прокуратуру.

Відповідне звернення я направлю в НАБУ, думаю для них це буде цікаво – майже 300 млндол. (боргу), як так все це швидко відбувається. І я звернуся до Генерального прокурора, аби він взяв цю справу під особистий контроль. Питання в державному майні і захисті національних інтересів, і це головне», - сказав Глава Уряду.

Він також звернувся до керівника ФДМУ з проханням відвідати Міністерство внутрішніх справ, дати відповідні свідчення для початку роботи правоохоронних органів по цій справі.

Я мовчати не буду, і думаю, що всі це розуміють», - додав Володимир Гройсман.